1 φακελάκι πουρές πατάτας Mousline
100 γρ. αλεύρι σιταριού
650 ml γάλα
400 γρ. πράσινα φασολάκια
80 γρ. ελληνικό γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος
15 γρ. ταχίνι
15 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Ψιλοκόψτε το σκόρδο και τον φρέσκο κόλιανδρο.
Ζεστάνετε το γάλα και προσθέστε τις νιφάδες πουρέ πατάτας Mousline.
Ανακατέψτε τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το ταχίνι, το κύμινο, το ελαιόλαδο και το αλεύρι και προσθέστε το μείγμα στον κρύο πουρέ. Ανακατέψτε καλά για λίγα λεπτά.
Με ελαφρώς λαδωμένα χέρια, πλάστε μικρές μπαλίτσες από το μείγμα.
Ψήστε τα φαλάφελ για 18 λεπτά στους 180°C.
Εν τω μεταξύ, βράστε τα πράσινα φασολάκια.
Τέλος, ανακατέψτε το ελληνικό γιαούρτι με λίγο κύμινο για μια νόστιμη σάλτσα.
Καλή όρεξη!