Για τα Κεφτεδάκια:
500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος (μοσχάρι & χοιρινό)
1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1/4 φλ. γάλα
1 αυγό
1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για την Κόκκινη Σάλτσα:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
400γρ. ντομάτες κονκασέ ή τριμμένες
1/2 φλ. νερό ή κόκκινο κρασί
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
Αλάτι & πιπέρι
Για τον πουρέ Mousline
1 φακελάκι Mousline πατάτας (για 4 άτομα)
500ml νερό
250ml γάλα
1–2 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι
1. Κεφτεδάκια: Σε μπολ, μουλιάζουμε τη φρυγανιά στο γάλα.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά του κιμά και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια ή μακρόστενα (τύπου σουτζουκάκια).
Τηγανίζουμε ελαφρά μέχρι να ροδίσουν ή ψήνουμε στον φούρνο για πιο ελαφριά εκδοχή.
2. Κόκκινη Σάλτσα: Σωτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο στο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, ζάχαρη, κανέλα, νερό/κρασί και αλατοπίπερο.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10–15 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και σιγοβράζουμε άλλα 15–20 λεπτά.
3. Πουρές Mousline: Βράζουμε το νερό με το γάλα και το αλάτι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το πουρέ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και σερβίρουμε ζεστό.
4. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τον πουρέ σε βαθύ πιάτο και από πάνω τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα. Συνοδέψτε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο μαϊντανό.