Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και πουρέ Mousline

Μαγείρεμα: 55’

Mερίδες: 4

Δύσκολη

ΥΛΙΚΑ

Για τα Κεφτεδάκια:

500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος (μοσχάρι & χοιρινό)

1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη

1/4 φλ. γάλα

1 αυγό

1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. κύμινο

1/2 κ.γ. ρίγανη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι & πιπέρι

2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

 

Για την Κόκκινη Σάλτσα:

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

400γρ. ντομάτες κονκασέ ή τριμμένες

1/2 φλ. νερό ή κόκκινο κρασί

1 κ.γ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)

Αλάτι & πιπέρι

 

Για τον πουρέ Mousline

1 φακελάκι Mousline πατάτας (για 4 άτομα)

500ml νερό

250ml γάλα

1–2 κ.σ. βούτυρο

Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κεφτεδάκια: Σε μπολ, μουλιάζουμε τη φρυγανιά στο γάλα.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά του κιμά και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια ή μακρόστενα (τύπου σουτζουκάκια).

Τηγανίζουμε ελαφρά μέχρι να ροδίσουν ή ψήνουμε στον φούρνο για πιο ελαφριά εκδοχή.

2. Κόκκινη Σάλτσα: Σωτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο στο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, ζάχαρη, κανέλα, νερό/κρασί και αλατοπίπερο.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10–15 λεπτά.

Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και σιγοβράζουμε άλλα 15–20 λεπτά.

3. Πουρές Mousline: Βράζουμε το νερό με το γάλα και το αλάτι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το πουρέ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και σερβίρουμε ζεστό.

4. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τον πουρέ σε βαθύ πιάτο και από πάνω τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα. Συνοδέψτε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο μαϊντανό.

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ