Για τον κιμά:
250γρ κιμά μοσχαρίσιο
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο
Αλατοπίπερο
1 φύλλο δάφνης
250ml νερό
100ml κόκκινο κρασί
Για την σάλτσα:
500ml χυμό ντομάτας
Αλατοπίπερο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
100ml νερό
Λίγο ρίγανη
Για τον πουρέ:
1 φάκελο πουρέ πατάτας Mousline
400ml γάλα
300ml νερό
100γρ παρμεζάνα τριμμένη
Αλατοπίπερο
50γρ βούτυρο
Για τον κιμά, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τον κιμά σε λάδι και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε το νερό και τα μπαχαρικά και, μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις εξατμιστούν τα υγρά.
Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Για τον πουρέ πατάτας Mousline, σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό και μόλις ζεσταθούν, προσθέτουμε τις νιφάδες πατάτας. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει βελούδινος ο πουρές και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τυρί και βούτυρο. Αφού κρυώσει, μεταφέρουμε μέρος του σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κρατάμε τον υπόλοιπο για το σερβίρισμα.
Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις αδειάζουμε. Γεμίζουμε με κιμά και σχηματίζουμε ροζέτες με τον πουρέ χρησιμοποιώντας το κορνέ.
Ρίχνουμε στο ταψί τη σάλτσα ντομάτας και ψήνουμε σκεπασμένο για 1 ώρα στους 200°C.
Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει.