2 φλιτζάνια πουρές πατάτας Mousline (κρύος, κατά προτίμηση από την προηγούμενη μέρα)
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (κίτρινο, όπως τσένταρ ή μοτσαρέλα)
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (προαιρετικό)
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Αλάτι κατά προτίμηση
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά, χτυπημένα
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη (κατά προτίμηση panko)
Λάδι για τηγάνισμα (ηλιέλαιο, φυτικό ή καλαμποκέλαιο)