Σπιτικά νιόκι με πουρέ Mousline, πέστο & καρύδια

Μαγείρεμα: 20’

Mερίδες: 2

Μέτρια δυσκολία

ΥΛΙΚΑ

1 σακουλάκι πουρές πατάτας Mousline

120 γρ. αλεύρι

320 ml νερό

1 αυγό

20 γρ. βούτυρο

1 ματσάκι βασιλικός

5 γρ. σκόρδο

μερικά ντοματίνια

10 γρ. καρύδια

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού

1 πρέζα αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράστε το νερό.

Ρίξτε τις νιφάδες πουρέ Mousline και το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέστε το καυτό νερό και ανακατέψτε. Ανακατέψτε έντονα για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε το αυγό, λίγο αλάτι και πιπέρι.

 

Ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να μην κολλάει στα χέρια.

Χωρίστε τη ζύμη σε 4 μέρη και πλάστε σε μπάλες. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο αλεύρι στα χέρια και στην επιφάνεια εργασίας.

Κόψτε τη ζύμη σε μικρούς κύβους περίπου 1,5 εκ.

Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και ρίξτε μέσα τα νιόκι. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια, στραγγίξτε τα με ένα σουρωτήρι.

Πλύνετε τον βασιλικό και καθαρίστε το σκόρδο.

Χτυπήστε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με το σκόρδο, τα καρύδια και τον βασιλικό. Προσθέστε αλάτι και λίγο χυμό λεμονιού — το πέστο σας είναι έτοιμο!

Ανακατέψτε τα νιόκι με το σπιτικό πέστο. Προσθέστε λίγα κομμένα ντοματίνια και διακοσμήστε με φύλλα βασιλικού.

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ